OVER ONS

John van Broekhuizen werkt al ruim vijftig jaar als slagersspecialist. Sinds 1989 is hij eigenaar van het ambachtelijke slagersbedrijf in Balkbrug. In 2014 opende Slagerij van Broekhuizen een tweede slagerswinkel in een historisch pand in het centrum van Dalfsen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Slagerij van Broekhuizen gaat terug naar 1927 toen Jan Nijensikkens op de locatie in Balkbrug een slagerij begon. Nijensikkens had al een slagerij geopend in Dedemsvaart en zijn broer Reinder had al een slagerij in Balkbrug. Een echte slagersfamilie! Zoon Jan Willem Nijensikkens nam in 1961 het slagersbedrijf over. John van Broekhuizen kwam in 1978 vanuit Den Haag in de zaak werken als chef slager. Zo begon Slagerij van Broekhuizen.

John sr.

John zijn eigen slagerij in Almeide te openen, maar kreeg Balkbrug niet uit z’n hoofd en kwam in 1989 terug naar het dorp. John werd mede-eigenaar van de slagerij en mocht zich in 1999 eigenaar van het pand noemen. Hij maakte er een authentieke winkel van met een moderne slachterij in het achterhuis. Het oude woongedeelte naast de winkel werd omgetoverd tot een winkel in streekproducten. In 2014 opende Slagerij van Broekhuizen een tweede slagerswinkel in Dalfsen.

ZO VADER ZO ZOON

Zoon John Benno heeft de talenten van zijn vader overgenomen en heeft inmiddels de leiding over de slagerij in Dalfsen. Vader en zoon zetten zich samen met het team elke dag in om de allerbeste producten aan te kunnen bieden. John sr. geeft zijn zoon de ruimte om het bedrijf voort te kunnen zetten. “Maar ik denk er nog lang niet aan om te stoppen, het werk is veel te mooi.” Slagerij van Broekhuizen hoopt nog vele generaties te voorzien van het lekkerste vlees.